Opublikowano Dodaj komentarz

Sałatka z grillowanymi warzywami

Sałatka z grillowanymi warzywami

Składniki:
– 1 bakłażan
– 1 cukinia
– 1 czerwona papryka
– 1 żółta papryka
– kilka pomidorków koktailowych
– 1 cebula
– 2 pomidory
– 3 łyżki oliwy z oliwek
– sól i pieprz do smaku
– 1 garść rukoli
– 2 łyżki sosu balsamicznego
Sposób przygotowania:
1. Warzywa umyj, osusz i pokrój – cukinię i bakłażana na grubsze plastry, paprykę na kawałki.
2. Wymieszaj oliwę z solą i pieprzem, posmaruj nią warzywa.
3. Griluj warzywa na grillu lub patelni grillowej przez około 10 minut z każdej strony.
4. Przestudzone warzywa poukładaj na półmisku.
5. Do miseczki wlej ocet balsamiczny i dodaj oliwę z oliwek, wymieszaj.
6. Na talerzu ułóż rukolę z pokrojonymi na połówki pomidorkami koktailowymi.
7. Polej rukolę sosem balsamicznym i podawaj razem z warzywami z grilla.
Porada: Jeśli nie masz gotowego sosu balsamicznego uzyskasz go łatwo mieszając ocet balsamiczny, z oliwą z oliwek, miodem i odrobiną soli i pieprzu:)
Smacznego!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.